fredag den 24. januar 2014

Ha Long Bay

Så kom vi til Vietnams store højdepunkt - Ha Long Bay! Ha Long Bay er en kæmpe bugt i det nordlige Vietnam, der er meget berømt for sine "Lime Stone" klipper. Som altid betyder højdepunkt også tonsvis af turister, og vi havde hørt skræmmehistorier i samme omfang som voldtægt i Indien. Ydermere er Januar selvfølgeligt MÅNEDEN med størst chance for tåge, så vores forventninger var i bund, da vi alligevel valgte at investere i den efter vietnamesisk standard møg dyre tur.

Og vi var MØG heldige! Vi fik 2 dage med høj sol og god sigtbarhed. Vi havde valgt at give en smule ekstra for en anden rute end den mest mainstream, og da januar også er et dårligt valg til Ha Long Bay, mødte vi kun turister på få proppede gåture.










Ellers solede vi på dækket, mens store klipper gled forbi. Vi spiste lækker mad og fiskede efter blæksprutter (som det til Martins store skuffelse kun var en lille dreng, der fangede nogen af).






Og da det så var blevet mørkt, og alle andre end personalet var gået i seng, opdagede vi lysende alger i vandet. Jeg har set lysende alger før, og det var fantastisk - men det her var ren magi! Vi tegnede lysende skrigturkise mønstre i vandet, og kastede vand, der antændte kæmpemæssige mønstre i former af blomster og cirkler. Og så stod vi der i mørket, alene på dækket, og kiggede på lys fra fjerne både og magi i vandet.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar